خودتان بهتر میدانید که وقتی ابزار جدیدی خریداری میکنیم، اگر نحوهی استفاده و دستورالعمل بهکارگیری آن را ندانیم و با آن آشنایی نداشته باشیم، بدون شک یا در استفاده از آن به مشکل برمیخوریم، یا به خودمان صدمه یا ضرر میزنیم یا اگر خیلی خوششانس باشیم، فقط در دستیابی به نتیجه و هدف موردنظرمان ناکام میمانیم.
در مورد این ابزار، یعنی بازاریابیِ پیامکی هم همین قضیه صادق است. اگر میخواهید باوجود هزینهی پول و انرژی و سرمایهگذاری در بازاریابی و تبلیغ پیامکی به نتیجهی مطلوب برسید و از هجوم مشتریان بسیار شگفتزده شوید، باید با اصول اولیه و کلیدیِ این کار آشنا شوید. این نوع بازاریابی فقط به انتخاب یک متن و ارسال آن به عدهای از مردم خلاصه نمیشود. اصول و روشها و نکاتی وجود دارد که در عین سادگی، بسیار مهم و کلیدی هستند و رعایت آنها در این نوع بازاریابی و تبلیغ، تضمینکنندهی نتیجهی مطلوب و ماندگار و عدم رعایت آنها، نتیجهای جز ناکامی و اتلاف وقت و پول و انرژی نخواهد داشت.
نکاتی که در ادامه میخوانید توصیههای کارشناسانه، مؤثر، قطعی و مطمئنی هستند برای اینکه از هزینهای که برای بازاریابی و تبلیغات پیامکی صرف میکنید و زحمتی که در این راه میکشید، نتیجه بگیرید.
نکته شماره ۱: قبل از اینکه اقدام به پنل ارسال پیامک کنید، اول باید بهطور واضح و دقیق و مشخص تعیین کنید که قرار است پیامکها را دقیقاً به چه مخاطبان و مشتریانی ارسال کنید. تعیین این مشتریان یعنی اینکه شما دارید بازارِ هدف و مشتریانی که بهاحتمال زیاد از شما خرید خواهند کرد مشخص میکنید. در غیر این صورت، پیامکها به دست کسانی میرسد که نه علاقهای به محصول شما دارند و نه محصول شما موردنیاز و مرتبط با کسبوکار آنهاست.
نکته شماره ۲: توجه داشته باشید که محصولی که قصد تبلیغ آن را دارید مخاطب عام دارد یا خاص؛ آیا محصولتان به دردِ قشر و گروه خاصی از مردم میخورد؟ آیا تفکیک جنسیتی در مورد محصول شما مطرح است؟ یا بهعبارتدیگر آیا مخصوصِ آقایان است، یا بانوان یا هر دو گروه؟ شک نکنید که بدونِ تعیین عام یا خاص بودن مخاطب پیامک، فقط پول و وقت تان را تلفکردهاید و نمیتوانید آن نتیجهای را که میخواهید به دست آورید.
نکته شماره ۳: دربارهی متن پیامکتان لازم است به این نکته توجه کنید که قرار نیست فقط دربارهی محصولتان یا خدماتی که ارائه میکنید توضیح بدهید. ممکن است بسیاری از شرکتها و مؤسسات خدمات و محصولات مشابه شما را ارائه کنند، بنابراین فرستادن توضیحات معمول و تکراری نمیتواند روی مشتری تأثیرگذار باشد. پس متن پیامک شما باید دربارهی ویژگیهای خاص و متمایز و مزایای محصول یا خدماتتان باشد. مخاطبان پیامکهای شما به این امتیازات و ویژگیهای خاص توجه میکنند، نه خودِ محصول.
نکته شماره ۴: به کلماتی که برای متن پیامکتان استفاده میکنید دقت کنید. این کلمات باید برای مخاطب شما، یعنی مشتریان بالقوه و احتمالی، جذابیت داشته باشند، و از طرف دیگر برایشان قابلفهم و ساده باشند. نوعِ لحن و کلامِ شما، نقش تعیینکنندهای در اثرگذاری بر مشتری و جلبتوجه او دارد.
نکته شماره ۵: اگر به دنبال نتیجهی مطلوب هستید باید در فواصل زمانی معین و به دفعات مشخصی پیامک ارسال کنید. برای این منظور حتماً بایستی در فاصلهی زمانیِ هر ۳ تا ۴ ماه، حداقل ۵ بار و حداکثر ۷ بار به شمارههایی که از قبل مشخص کردهاید پیامک بفرستید.
نکته شماره ۶: فراموش نکنید که حتماً شمارههای تماسهای ورودی (پس از پنل ارسال پیامکها) را بطور دقیق و مرتب ثبت کنید. چرا؟ به این دلیل که طبق آمار و تحقیقات و بررسیهای انجامشده، در فاصلهی زمانی ۳ تا ۴ ماه، حداقل ۱۰ درصد از تماسهای ورودی و در بهترین حالت و شرایط ممکن، حدود ۸۰ درصد از این تماسها به فروش منجر میشوند. بنابراین بعد از ثبت این شمارههای ورودی، در ماه حداقل ۲ و حداکثر ۳ پیامک به آنها ارسال کنید و از نتایج این پیگیری شگفتزده شوید!
نکته شماره 7: هیچوقت در متن پیامک خود داستان ننویسید! حوصلهی مخاطب و مشتری احتمالیتان را سر نبَرید و از عبارات و جملاتی استفاده نکنید که در او نگرانی و احساس منفی یا بدبینانه ایجاد کنید .
نکته شماره 8: نکتهی جالبتوجه اینکه پس از تحقیقات جامع و گسترده به این نتیجه رسیدیم که بیش از ۹۰ درصد از پیامکهای ارسالی شما بهطور کامل توسط گیرندهی آن (مشتری) خوانده میشوند، حدود ۵درصد بخش عمدهای از متن پیامکها را میخوانند و تنها ۵ درصد از مخاطبها پیامکها را نخوانده حذف میکنند. این خبر خوبی است که بدانید از هر ۱۰۰ نفری که پیامکِ محصول شما دریافت میکنند، دستکم ۹۰ نفرشان آن را خوانده و از محصول شما باخبر شده و آن را شناختهاند.
نکته شماره 9: سعی کنید هر جا امکانپذیر بود در متن خود از علائم خاصی از دستور زبان فارسی، مثل علامت ؟، !، * و مانند آن استفاده کنید. این علائم توجه مخاطب را بیشتر جلب میکنند و برایشان جذابتر هستند.
نکته شماره 10: برای اینکه بیشترین بازدهی و نتیجه را به دست بیاورید ترجیحاً در طول روز از ساعت ۹ صبح تا ۱ بعدازظهر و از ۴ عصر تا ۸ شب پنل ارسال پیامک خود را تنظیم کنید. به اوقات کار و فراغت زندگی مردم احترام بگذارید.
نکته شماره 11: نکتهی حیاتی و مهم: اگر قصد دارید فقط یکبار از طریق پیامک جذب مشتری کنید توصیه میکنیم با این اشتباه، وقت و هزینهی خود را تلف نکنید، زیرا نتیجهای برای شما نخواهد داشت. در این روش، موفقیت نصیب کسی میشود که با اصول بازاریابی پیامکی بهخوبی آشنا باشد و بر اساس آن برنامهریزی و عمل کند، نه اینکه مقطعی و حسابنشده پیامکی را با صرف هزینهی قابلتوجهی به عدهای ارسال کند که بدون شک نتیجهای در پی نخواهد داشت.
نکته شماره 12: به این نکتهی مهم توجه داشته باشید این نتایج ایدئال در شرایطی به دست میآیند که شما با اصول و مهارتهای روانشناسیِ فروش موفق و تأثیرگذاری بر مشتری و ترغیب و هدایتِ او به خریدِ محصول آشنایی کامل داشته باشید و بتوانید در این مسیر قدرتمند و بانفوذ و مطمئن عمل کنید.